inspireren en geïnspireerd worden

Profiel Olga

Olga (1962) is geboren in Zuid Rhodesië. In 1963 is zij met haar ouders, broers en zus terug naar het vertrouwde Nederland verhuist. Het wereldse denken en het creatieve karakter heeft zij meteen van huis uit mee gekregen. Als klein meisje was Olga al onder de indruk van mooie kleren: bij anderen, op school en in films. Overal kwam inspiratie vandaan! Een logische keuze voor haar om na een opleiding detailhandel door te gaan naar de mode opleiding waarna zij zich specialiseerde in patroontechniek. 

Haar werk heeft altijd in het teken gestaan van mode. Ze is begonnen als allround medewerkster in een exclusieve modezaak en daarnaast gaf zij naai- en patroontekenlessen aan volwassenen en etaleerde tegelijkertijd bij diverse winkels. Daarna is zij begonnen als modeontwerpster voor een zaak in Breda. Ze vond echter alles leuk en moest keuzes gaan maken. Het werd tijd om voor zichzelf te beginnen en zo begon zij in 1990 haar eigen label ‘L’Ago B’. Italië was in die tijd een grote inspiratiebron, vanwaar de naam L’Ago; ‘de naald’ in het Italiaans. Tegelijkertijd is het een anagram van Olga B(uise). In het logo is de B ook een naald en draad een extra referentie aan het vak. Het label werd een succes en haar ontwerpen werden verkocht in exclusieve winkels van Amsterdam tot Antwerpen en van Maastricht tot Vlissingen.

In 1996 is Olga in de Bredase Reigerstraat een samenwerkingsverband aangegaan met een bevriende ondernemer. Hij leverde zijn hand gemaakte sieraden, en zij haar ontworpen kleding. Na acht jaar was het tijd voor een volgende stap: een eigen winkel aan de Veemarktstraat 33 in Breda. Een schitterend Rijksmonument met een prachtige boom voor de deur aan een leuk, knus pleintje met in de zomer twee terrasjes voor de deur. Het is een prachtige levendige winkel geworden, haar droom is uitgekomen!